Blide noi

Blide noi

Proiectul Blide noi propune o întoarcere în timp prin intermediul preparatelor tradiționale, prin reinterpretarea contemporană a unor rețete autentice. Prin aducerea în actualitate a culturii culinare locale, proiectul își propune să revitalizeze comunitățile locale, salvând, în același timp, o componentă importantă a identității culturale, a memoriei colective.

Noemi Hügel și Ioan Bebeșelea (Noemi&Bebe) sunt doi bucătari pasionați de gastronomia și produsele locale. Pentru Cămine în mișcare, au explorat regiunile Banatului în căutarea de rețete ultra locale, poveștile de migrare a acestora și a oamenilor care le păstrează. La capătul cercetărilor, Noemi si Bebe pregătesc un prânz inspirat de rețetele culese, care să le scoată în evidență valoarea transgenerațională și regională. La masă ne zicem întotdeauna poveștile, iar această masă va zice povestea Banatului.

Prânzul Blide noi are loc duminică,1 octombrie 2023, de la ora 14:00, într-un loc neconvențional: gara din Jimbolia. Înainte, de la ora 12:30, cei care doresc să afle mai multe detalii din istoria Jimboliei au ocazia să participe la un tur ghidat.

Participarea la eveniment necesită înscriere. Formularul de înscriere este disponibil AICI

Se percepe o taxă de participare de minimum 10 lei/persoană – donație pentru Muzeul Presei „Sever Bocu” din Jimbolia, partener al evenimentului.

Organizator
Cu suportul
Partneri