Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Fiecare experiență este o călătorie | Bogdan Lupescu

octombrie 3, 2023 - octombrie 15, 2023

Instalația multimedia „Fiecare experiență este o călătorie” este o reprezentare vizuală a unor frânturi de amintiri, ale unor locuri, ale unor oameni care se regăsesc în poveștile culese în cadrul proiectului Cămine în mișcare de pe plaiurile bănățene. Este formată din 4 portrete și 4 scene inspirate de secțiunea „Povestiri 2022” a poveștilor culese în anul 2022, 4 fragmente de interviu. Portretele propuse de artist sunt realizate în două tehnici: desen în cerneală- fine liner, pe hârtie, și desen digital, pe tabletă grafică.

Proiectul invită participanții să se transpună în decorul unor mici fragmente de viață, făcând apel la sentimentul de apartenență, la acele aspecte în care fiecare dintre noi se poate regăsi, la experiențe cu care ne putem identifica, deși nu ne aparțin.

Vernisajul va avea loc în 3 octombrie 2023, ora 18:00, la Galeria 5 (Timișoara, str. Vasile Alecsandri, nr. 1) iar instalația poate fi vizitată până în 15 octombrie 2023, în intervalul orar 13:00-19:00.

_____________________

Bogdan Lupescu este un artist român care trăiește și lucrează în București. Absolvent al Universității de Arte Plastice din București, secția grafică, s-a dedicat mediului digital, transformând pasiunea în profesie și devenind unul dintre cei mai buni artiști CGI de pe piața din România, cu o carieră de peste 30 de ani. Fire meticuloasă, a fost întotdeauna atras de grafică, însă asta nu l-a împiedicat să experimenteze și să se perfecționeze și în alte tehnici clasice, video, fotografie, animație, mediile mixte, instalație. Pasionat de tehnologie, subiectele abordate de acesta sunt centrate pe noile tehnologii, cercetarea particulelor, AI, tehnologia aerospațială a anilor 1960 și 1970, subiecte care se suprapun cu elemente din viața urbană și instantanee din natură. În prezent își concentrează atenția, în arta sa, pe rolul redării hiper detaliate a realității vizuale.

Detalii

Începe:
octombrie 3, 2023
Se termină:
octombrie 15, 2023
Eveniment Category:

Organizator

Prin Banat

Loc de desfășurare

Galeria 5
str. Vasile Alecsandri, nr. 1
Timișoara, Timiș 300078 Romania
+ Hartă Google