Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Terestru – un început de călătorie | Andreea Săsăran

octombrie 25, 2023 @ 6:30 pm - 8:00 pm

Terestru – un început de călătorie prezintă într-o manieră basmatico-fantastică posibilitatea unui dialog verbal între diferite specii non-umane din mediul natural apropiat omului refugiat în natură. Este un film-eseu, care conceptualizează un ansamblu de realități ale unor oameni tineri care au ales să se mute de la oraș la sat, documentat audio și montat vizual cu distribuția actorilor din lumea minerală, animală și vegetală. Este un început de călătorie, care caută să îmbine mai multe tipuri de documentare – cercetare, interviu, video și peisaj sonor. Interviurile și cadrele din film au fost captate de prin munții Apuseni, colinele Transilvaniei, la poalele munților Țarcu și în munții Baiului. Regie, cameră, interviuri: Andreea Săsăran Post-producție video, masterizare sunet: Electronic Resistance Coloană sonoră, sound design: Mihai Vasiu Traducere: Cristian-Dan Vicol

Premiera filmului documentar Terestru – un început de călătorie va avea loc în 25 octombrie 2023, de la ora 18:30, la Cinema Victoria din Timișoara.

_________________________

Proiect selectat prin Apelul de proiecte și intervenții artistice Cămine în mișcare 2023, propus de Andreea Săsăran. Andreea Săsăran intersectează creația multimedia cu managementul cultural. Ca artist vizual, comunică și documentează prin intermediul fotografiei și filmului, drumurile ei sunt însoțite de curiozitate și de aparatul de fotografiat. Ea gestionează, curatoriază și dezvoltă proiecte culturale în cadrul mai multor echipe, unde artiști vizuali și performativi pot cerceta, crea, educa sau expune în spații publice, peisaje naturale sau infrastructuri culturale convenționale.

Detalii

Dată:
octombrie 25, 2023
Oră:
6:30 pm - 8:00 pm
Eveniment Category:

Organizator

Prin Banat

Loc de desfășurare

Cinema Victoria – Timișoara
Str. Ciprian Porumbescu 2
Timișoara, Timiș 300425 Romania
+ Hartă Google