Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Timpul lupilor | Adrian Mokanu

septembrie 1, 2023 - septembrie 15, 2023

„Timpul lupilor” este o instalație muzicală, electroacustică, imersivă, a cărei textură sonoră este creată prin juxtapunerea unor înregistrări reale, cu sunete electronice, sintetice. 

Propunerea este inspirată din experiența personală a artistului ucrainean Adrian Mokanu, care, aflat în Kiev în dimineața zilei de 24 februarie 2022, când Rusia a invadat Ucraina, a confundat alarmele de avertizare pentru raid aerian cu urlete de lupi.

Prin intermediul instalației, autorul invită participanții să se transpună în atmosfera sonoră a realității pe care locuitorii Ucrainei o trăiesc deja de mai bine de un an de zile, în plin război – o realitate pe de-o parte majestică și profundă, iar pe de alta, sinistră și amenințătoare.

Vernisajul instalației va avea loc în 1 septembrie, ora 18:00, iar instalația va putea fi vizitată până în 15 septembrie 2023, alături de instalația „Diary”, realizată de artista Olha Yeriemieieva. 

_______________________________

Adrian Mokanu este un compozitor ucrainean, interesat să exploreze limitele posibilului, să descopere combinații de sensuri multiple și să caute punctele de contact între muzică și zgomot. A absolvit Academia Națională de Muzică din Ucraina cu un master în Compoziție muzicală în anul 2019, iar începând cu 2020 urmează masterul în Compoziție electro-acustică în cadrul Centro Superior de Enseñanza Musical Katarina Gurska (Madrid, Spania). Operele sale au fost premiate în cadrul unor concursuri internaționale în Franța, Austria, Portugalia și spania și au putut fi audiate în cadrul a numeroase festivale de muzică din Europa și America.

Detalii

Începe:
septembrie 1, 2023
Se termină:
septembrie 15, 2023
Eveniment Category:

Organizator

Prin Banat

Loc de desfășurare

Galeria 5
str. Vasile Alecsandri, nr. 1
Timișoara, Timiș 300078 Romania
+ Hartă Google