Noutăți

Căutăm voluntari!

Apel deschis pentru voluntari /// Centriphery :: Cămine în Mișcare

În perioada iunie-iulie 2021, Asociația Prin Banat, Asociația Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii și Auăleu fac pregătiri pentru punerea în scenă a unui spectacol de amploare, inspirat din povestea culeasă de Petre Ispirescu – „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”.

Avem nevoie de tine! Dacă ești pasionat de artă sau actorie, dacă vrei să vezi cum arată culisele unui spectacol de stradă de mari dimensiuni sau dacă vrei te implici într-un eveniment adresat comunității, hai alături de noi!

Înainte de premiera spectacolului din 23 iulie, vei avea posibilitatea să participi la o serie de workshop-uri (butaforie, ilustrație, muzică sau realizare de costume), pentru a putea înțelege mai bine povestea și construcția unei piese de teatru. De asemenea, vei putea participa și la un curs de metode de cercetare în teren, ca să înveți cum se culeg povești și tehnici legate de documentarea în teren.

Dacă te atrage tot ce ai citit mai sus, tot ce trebuie să faci e să completezi acest formular: http://bit.ly/cautamvoluntariCentriphery
Termen limită pentru înscrieri: 20 iunie 2021

Bine de știut înainte de completarea formularului de înscriere:

  • participarea la evenimente/ateliere este gratuită, dar este necesară prezentarea unei adeverințe de vaccinare sau a unei adeverințe că ați făcut boala, sau prezentarea rezultatului negativ al unui test PCR sau antigen;
  • vârsta minimă pentru vă putea înscrie ca voluntari este de 16 ani;
  • pentru participarea minorilor, va fi necesar acordul scris al unui părinte;
  • se va încheia un contract de voluntariat pentru toată durata evenimentului, vor fi asigurate mese, în funcție de disponibilitatea voluntarului, și vor fi asigurate materiale, echipament și unelte de lucru în cadrul atelierelor, după caz;
  • pe toată perioada desfășurării atelierelor se vor înregistra secvențe foto și video, situaţie care va conduce incidental şi la prelucrarea unor date personale reprezentând imagini foto/video, ale participanților la acest eveniment. Prin participarea la evenimentele din cadrul Centriphery :: Cămine în Mișcare, veți fi de acord pentru toate materialele audio/foto/video/scrise ce urmează a fi folosite/transmise/afişate/publicate pe platforme media şi social – media (Facebook, Instagram etc), pe site-urile și pe pagina de Facebook a Asociației Prin Banat și a proiectului Cămine în Mișcare, cât şi de partenerii proiecului şi în cadrul altor evenimente/proiecte viitoare.

Despre Centriphery

Deoarece fiecare periferie are propriul său centru, Centriphery oferă cetățenilor așa-numitei „periferii” o voce centrală în explorarea și transformarea narațiunilor și miturilor locale și îi încurajează să participe la recrearea identităților locale și a narațiunilor europene. Condus de Festival der Regionen (Austria), acest proiect european de anvergură reunește 8 parteneri: New Culture Foundation (Bulgaria), Dansehallerne (Danemarca), Espoo City Theatre (Finlanda), La Manufacture Collectif Contemporain (Franța), Rijeka 2020 – European Capital of Culture (Croația), Cultura Nova Festival (Țările de Jos), Walk & Talk (Insulele Azore, Portugalia) și Asociația Prin Banat (România). Centriphery este co-finanțat prin Programul Europa Creativă al Uniunii Europene.
Parteneri locali ai proiectului: Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, Auăleu, Direcția Județeană pentru Cultură Timiș și Ambasada.