Teatru

FRÂNTURI

FRÂNTURI înseamnă un scenariu de teatru povestit publicului printr-un film-spectacol-lectură.

Personajele și întâmplările sunt inspirate din poveștile reunite în cadrul proiectului Cămine în Mișcare, dar nu numai, care sunt istorisite prin teatru. Pentru că teatrul are acea putere, pe care nicio artă nu o are în aceeași măsură, de a încrusta în mintea oamenilor gânduri, idei, sentimente. Pentru că teatrul e viață. Și atunci când e însoțit de imagini și muzică, devine aproape magic. Vremurile ne-au obligat la a vă spune povestea oamenilor din Banat într-o formă inedită: film-spectacol-lectură.

Scenariu: Ioana Anghel
Interpretează: Dana Voicu și Lucian Pavel
Regia, imaginea, sunetul și montajul: Alexandru Maftei (AlexandruMaftei.com)

Mai multe detalii: https://camineinmiscare.ro/ioana-anghel-despre-franturi-zi-dupa-zi-poveste-dupa-poveste-m-am-indragostit/


MAKING OF | FRÂNTURI

Video realizat de: Ovidiu Pelmuș


Frânturi a avut premiera online și la FABER (Spl. Peneș Curcanul, nr. 4-5), între 5-14 decembrie 2020.

Proiectul Frânturi a fost selectat în cadrul apelului de propuneri de proiecte Cămine în Mișcare 2020, organizat de Timișoara 2023 și Prin Banat.

Cămine în Mișcare face parte din Programul Cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, organizat de Asociația Prin Banat. În 2020, proiectul a fost realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara.