Noutăți

O nouă excursie culturală pusă la cale de CĂMINE ÎN MIȘCARE

Proiectul cultural Cămine în mișcare / Moving Fireplaces continuă seria evenimentelor de anul acesta și revine în 21 septembrie la Margina (jud. Timiș). 

Va fi o zi întreagă în care cei prezenți vor avea parte de tururi de poveste prin împrejurimi, ateliere pentru copii, târg de produse locale, o ediție specială Creative Mornings Timisoara, expoziție de fotografii și reprezentații de teatru itinerant – experiențe în afara orașului, numai bune de avut într-o sâmbătă de toamnă.

După succesul avut la Comloșu Mare, Lenauheim și Comloșu Mic, Asphalt Theater revine cu un nou spectacol de stradă, The Chef Orchestra. Israelienii promit din nou multă bună dispoziție, râsete și voie bună pe străzile din Margina, într-un eveniment itinerant cu antren.

“Altă zi cu soare”, piesa inspirată dintr-o poveste culeasă de echipa Cămine în mișcare în etapa de cercetare a anului 2017 și transformată în spectacol de Asociația Solidart, revine în Margina, de data aceasta la Căminul Cultural. 

“Altă zi cu soare” ocupă un loc special în proiectul nostru, fiind prima poveste care s-a transformat într-o formă de artă, așa cum ne dorim să se întâmple cu mare parte din poveștile culese de echipa noastră. Ne bucurăm că putem să oferim publicului un spectacol complet, acum că și actul III e gata de prezentare.

Alexandra Palconi-Sitov, Președinte Asociația Prin Banat

Una dintre cele mai dorite activități din programul zilei de sâmbătă de la Margina este plimbarea cu căruțele trase de cai, prin împrejurimile locului. Pentru a participa la turul ghidat, este nevoie de înscriere în prealabil și presupune o taxă de 25 lei/persoană și 10 lei/copil. 

Link înscriere tur: http://bit.ly/tur-ghidat-cu-căruțele-Margina 

Participarea la spectacole şi la toate activităţile din program este gratuită. Programul complet este disponibil pe pagina de Facebook a proiectului

Ca să fie siguri că se vor întâlni cu toți cei care își doresc să ajungă la eveniment, organizatorii asigură transportul gratuit, până la eveniment și înapoi, în limita locurilor disponibile. Pentru rezervarea unui loc, cei interesați sunt rugați să completeze următorul formular: http://bit.ly/transport-gratuit-cămine-în-mișcare-Margina

Prin Cămine în mișcare ne dorim să scoatem la iveală momente din istoria Banatului și să le readucem la viață prin acte artistice în locuri și spații neconvenționale din județul Timiș. Dacă prima ediție a acestui an a avut loc la granița de vest a județului, în zona Comloșu Mare-Lenauheim, a doua ediție va avea loc la Margina, în partea de est. Proiectul își propune să culeagă amintiri și istorii locale și să le pună în scenă, de aceea, publicul va putea participa și la o piesă de teatru inspirată din viața unui țăran din Margina. Cămine în mișcare este unul dintre proiectele aflate în dosarul de candidatură al Timișoarei pentru Capitală Culturală 2021 și care va continua și în anii următori.

Simona Neumann, directorul executiv al Asociaţiei Timişoara 2021 – Capitala Europeană a Culturii

Cămine în mișcare / Moving Fireplaces este un proiect al Asociației Timișoara 2021 – Capitala Europeană a Culturii, produs de Asociația Prin Banat, realizat cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și al Primăriei Municipiului Timișoara, ca parte a Programului Cultural TM2021 în anul 2019. Este singurul proiect din programul cultural Timișoara 2021 care se desfășoară în jurul Timișoarei, în regiunea Banatului istoric, gândit pentru a încuraja oamenii să-şi împărtăşească moştenirea culturală şi poveştile personale cu cei din jur. 

Evenimentul din 21 septembrie este realizat cu susținerea Primăriei Comunei Margina și a Centrului de Informare Turistică Margina.

Foto: Diana Bilec