Apeluri de proiecte,Noutăți

APEL DE PROIECTE 2020

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și Asociația Prin Banat lansează un apel de proiecte pentru proiectul cultural CĂMINE ÎN MIȘCARE.


TEMA ȘI CATEGORIILE CONCURSULUI

Tema concursului este “Migrația” și cuprinde orice formă de interpretare care se referă la modalitatea prin care acest fenomen al migrației/relocării/deportării a influențat formarea memoriei individuale și colective. 

Participanții sunt invitați să trimită propuneri de proiecte din următoarele categorii: Artă Vizuală, Teatru, Muzică, Artă Digitală, Intervenție culturală.

Este recomandat ca participanții să utilizeze ca material de suport arhiva și poveștile generate prin proiectul Cămine în Mișcare, în urma sesiunilor de documentare și cercetare în teren în Banat, desfășurate între anii 2017-2019. Propunerile de proiecte care folosesc arhiva proiectului Cămine în Mișcare vor avea prioritate în jurizare. Toate poveștile, studiile și interviurile Cămine în Mișcare care pot fi utilizate ca inspirație de către artiști pot fi consultate la următoarele linkuri:

1. povești și interviuri https://camineinmiscare.ro/povesti

2. studii – https://camineinmiscare.ro/studii

3. teatru – https://camineinmiscare.ro/teatru

Exemple de povești culese prin proiectul Cămine în Mișcare și puse în valoare sunt: piesa de teatru ALTĂ ZI CU SOARE (link 1, 2), filmul documentar GRANIȚA | THE BORDER (link 1), CĂLĂTORIA (ediția 2018, ediția 2019), SUNET CĂLĂTOR PESTE SAT (link 1), artă murală (link 1). Vă invităm să consultați și secțiunea Evenimente, pentru a înțelege mai bine conceptul și metodologia proiectului.


CE CĂUTĂM?

Căutăm artiști vizuali, multimedia, scriitori, jurnaliști care vor crea 10 noi produse cultural-artistice pornind de la arhiva documentară a proiectului realizată între anii 2017-2019. Juriul va premia soluții inovatoare și mijloace atât offline, cât și online, artă digitală și noile tehnologii. Prezentarea publică a lucrărilor va avea loc în perioada 5-12 decembrie. 

Perioada de desfășurare

Înscrieri: 30 septembrie – 18 octombrie

Jurizare: 19 21 octombrie

Desemnarea propunerilor câștigătoare: 21 octombrie 

Prezentarea lucrărilor: 5 12 decembrie

PREMII

Vor fi oferite 5 premii în valoare de 25.000 de lei pentru proiecte care se vor desfășura pe domeniul public/outdoor, respectiv 5 premii în valoare de 15.000 de lei, pentru proiecte gândite pentru a se desfășura în interior/spații închise.


ÎNSCRIEREA ÎN CONCURS ȘI REGULAMENT
Un autor poate participa la concurs cu una sau mai multe propuneri de proiecte. Pentru fiecare proiect se va completa un formular de înscriere separat. Aplicațiile vor fi trimise la adresa camineinmiscare@prinbanat.ro, până în data de 18 octombrie 2020, ora 23:59. Acestea trebuie să conțină următoarele documente în format .pdf sau .doc:

 • Formular de înscriere completat (disponibil pentru descărcare mai jos);
 • Conceptul sau descrierea propunerii/proiectului, la care se vor adăuga următoarele anexe, în funcție de categoriile alese:
  – în cazul categoriilor Arte vizuale, se va atașa și o schiță a lucrării propuse în tema dată la o rezoluție de minim 72 dpi în format jpg, png sau pdf;
  – în cazul categoriei Teatru, se va atașa un fragment al scenariului propus în tema dată, după caz, în format pdf;
  – în cazul categoriei Muzică, se va atașa un demo audio propus în tema dată, în format mp3 sau wav;
  – în cazul categoriei Artă digitală, se va atașa o prezentare/o schiță/un demo/o prezentare etc., într-un format adecvat specificului propunerii în tema dată;
  – în cazul categoriei Intervenții culturale, se va atașa o prezentare/o schiță etc., într-un format adecvat specificului propunerii în tema dată.
 • CV/ portofoliu/biografie cu exemple de lucrări și proiecte ale artistului/grupului de artiști;
 • Un deviz/buget/cost estimat de implementare a proiectului/propunerii.

Vă sfătuim să cițiți cu atenție Regulamentul concursului. O propunere de proiect care nu respectă condițiile descrise în Regulament duce la eliminarea acestuia din concurs.


Pentru întrebări sau nelămuriri, ne puteți scrie la adresa de e-mail: contact@prinbanat.ro

Vă urăm mult succes!