Benzi desenate

TUR BANAT

Propus de Primitiv print aka Sorina-Adina Vasilescu (Vazelina) – ilustratoare și realizatoare de benzi desenate – și Alexandru-Grigore Liteanu – fotograf – proiectul Tur Banat reprezintă o serie de materiale grafice (benzi desenate, vederi, stickere etc.) care promovează aspecte autentice ale unei mici colecții de destinații bănățene. Expoziția are ca punct de plecare documentarea echipei Primitiv print și poveștile Cămine în Mișcare. 

Gustul Bărăganului
bandă desenată după povestea cu același nume, documentată de Vlad Odobescu pentru Cămine în Mișcare

Refugiați din România
bandă desenată după interviul realizat de Nicoleta Mușat cu A. Mühlroth din localitatea Lenauheim pentru Cămine în Mișcare

Jakob Muschong (1868-1923)
bandă desenată despre viața și activitatea unuia dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din Banatul începutului de secol XX


Making of | TUR BANAT

Video realizat de: Ovidiu Pelmuș


Detalii despre proiectul Tur Banat: https://camineinmiscare.ro/tur-banat-istoria-banatenilor-in-benzi-desenate/

Proiectul Tur Banat a fost selectat în cadrul apelului de propuneri de proiecte Cămine în Mișcare 2020, organizat de Timișoara 2023 și Prin Banat.

Cămine în Mișcare este un proiect oficial Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, produs de Asociația Prin Banat, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara.